Шарлотка з яблуками
Отже, шарлотка - наше сьогоднішнє блюдо. У давнину, пироги з яблуками пекли після збору врожаю, восени. Пекли по-різному, хоча принцип, ясна річ, один і той же - тісто і яблука.
Напевно звернули увагу на те, що в американських фільмах частенько в кафе пропонують яблучний пиріг. Можна сказати, що яблучний пиріг там національне блюдо, навіть національний символ. Кажуть в штаті Вірджинія - так і є.
Класичний американський яблучний пиріг готується складно, хоча найчастіше його готують з напівфабрикатів.
Не менш смачно - солодкий пиріг з яблук, запечених в тісті, так звана «шарлотка». Французька кухня. Готується швидко і нескладно.
Подейкують, що назва походить від імені королеви Шарлоти, дружини короля Георга III. А може і від слова charlyt, що в перекладі означає блюдо, приготоване зі збитих яєць, цукру і молока.
Не має значення від чого походить слово шарлотка. Важливо, що принцип один і той же: яйця, цукор, борошно і яблука.
Рецепт яблучний пиріг шарлотка - це вже частина сімейної традиції
Ингредієнти
1 кг яблока, кисло-солодкі
8 шт яєць
2 стакана цукру
2 гр ваніліну
2 стакана муки
1 ч.л. соняшного масла
Рецепт приготування
Знадобиться форма для випічки і міксер.
Спочатку готуємо тісто. Яйця розбиваємо в глибокий посуд, стежимо, щоб не потрапили осколки шкаралупи. Додаємо цукор і ванілін.
Збиваємо міксером. Збиваємо довго, поки не вийде густа і щільна піна, майже білого кольору. Цукор повинен повністю розчинитися. Збиваємо.
Додаємо просіяне борошно. Міксером перемішуємо все, до отримання однорідної маси.
Яблука очистити від шкірки з серединок. Порізати на тонкі часточки.
Форму змастити олією, всипати в неї трохи борошна і похитуючи формою з боку в бік, розподілити борошно по дну і стінкам. Залишки борошна витрусити з форми.
Половину яблук розкласти на дні форми в один шар. Розподілити по всій площі. Відразу ж залити яблука рідким тестом.
Зверху на тісто викласти другу половину яблук. Для естетизму можна викласти красиво і фігурно. Можна навіть викласти якесь слово. Шарлотка з яблуками від цього тільки виграє, навіть смачніше стане.
Поставити форму з тістом в нагріту до 180-190 градусів духовку. Випікати поки верх шарлотки добре не підрум'яниться. Зазвичай час випікання шарлотки з яблуками близько години-півтори.
Після випікання форму витягнути з духовки, дати трохи охолонути. Розрізати шарлотку на шматки.
Дуже смачно з теплим молоком і з вишневим компотом.
Можна посипати цукровою пудрою
Шарлотка з яблуками готова. Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий