Чізкейк (cheesecake)
Чізкейк (cheesecake) - страва європейської та американської кухні. Простими словами - це десерт, що містить сир або сир. Варіантів і рецептів чізкейку безліч: від сирної запіканки до суфле.
Як правило, чизкейки готують зі звичайного сиру: рикотта, хаварті, сиру, але частіше з вершкового сиру. Іноді додають фрукти, лікери, яйця, солодощі, ваніль, шоколад і т.д. Загальний принцип чизкейка - солодка сирна суміш укладається на шар перетертого печива або крекерів. Хоча, найчастіше, для чізкейку випікають основу з бісквіту.
Інгредієнти
Вершковий сир «Філадельфія» - 500 грам (три пачки по 175 грам, або 2 пачки по 250 грам).
Пісочне печиво - 2 пачки
Вершкове масло -150 грам
Лікер (кавовий, вершковий) - 50 мл
Яйця - 3 шт.
Цукрова пудра - 200 грам
Вершки (33% жирності) - 100 мл
ванілін
цукор
Борошно - 1 ст.л.
Пісочне печиво - 2 пачки
Вершкове масло -150 грам
Лікер (кавовий, вершковий) - 50 мл
Яйця - 3 шт.
Цукрова пудра - 200 грам
Вершки (33% жирності) - 100 мл
ванілін
цукор
Борошно - 1 ст.л.
Зробити основу для чізкейку.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Пісочне печиво скласти в блендер і ретельно перетворюємо його в «пил». Чим дрібніше змолоти, тим краще. Повинна вийти майже борошно з печива.
Вершкове масло розігріти до м'якості, але не розтопити. Змішати масло з печивом, додати 1 ч.л. цукру і ретельно вимішати.
У форму для випічки, краще зі знімним бортиком, викласти масу з печива, і сильно утрамбувати її. Це зручно робити за допомогою склянки, що не гранованого, а такого як зараз прийнято використовувати в барах - з великим і плоским денцем. Хоча, можна і руками. Ось тут підказують - або праскою (жарт).
До речі, товщина чизкейка може бути будь-який, і пропорції основи та начинки теж якими. Часто буває - товста основа і трохи начинки. Або навпаки. Нам здається, що найсмачніший варіант - тоненький, коли основи і начинки порівну, і обща я товщина чизкейка не більше 4-х сантиметрів.
Поставити форму в духовку на 10 хвилин. Далі витягнути форму з духовки і остудити на повітрі.
Зробити крем.
Сир «Філадельфія» розім'яти виделкою, додати цукрову пудру і перемішати.
Далі дуже важливий момент: віночком, чи не міксером (!), Щоб не з'явилися пухирці, розмішати масу, додати борошно, ванілін. Продовжуючи заважати додавати по одному яйцю. Наступне яйце додавати тільки після того, як попереднє повністю з'єднається з сиром, інакше вийде каша.
В якості ароматної добавки використовується лікер. Який - на ваш розсуд, але я рекомендую Baileys, Kahlúa, Illy або будь-який доступний кавовий або вершковий лікер, хоч той же Sheridan's.
Перемішати і тільки потім додати вершки. Розмішувати віночком до абсолютно однорідного стану. Коли крем готовий, залити його у форму з печивом. За допомогою лопатки розгладити крем, обов'язково простежити, щоб не було бульбашок.
Поставити форму з чізкейк в духовку при температурі 180 градусів на 45 хвилин. Чізкейк готовий, коли бортики тверді, а посередині сирна начинка злегка тремтить. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати чізкейк охолонути в духовці.
Але чізкейк ще не готовий. Ще не все. Потрібно поставити форму з чізкейк в холодильник на 6-7 годин, або на ніч. І тільки тоді чізкейк стане чізкейом.
Чудовий і смачний сирний десерт. Прикрасити його фруктами - щоб радував око, посипати цукровою пудрою, какао або шоколадом
Комментариев нет:
Отправить комментарий